logo

На Волині організували літній відпочинок
для людей із інвалідністю

Сімейний ретрит для дорослих людей із інвалідністю відбувся на Любомльщині. Тривав він із 27 червня до 1 липня 2021 року. Організувала ж його команда Реабілітаційного комплексу «Агапе Україна» разом із євангельською церквою міста Луцька «Фіміам».

 

Варто зауважити, що більше 30 учасників із Волині, Рівненщини, Закарпаття та міста Києва мали нагоду побувати на такому відпочинку, поспілкуватися з друзями, котрих через пандемію коронавірусу не бачили майже два роки, а також зустріти нових.

 

Часто люди з інвалідністю не мають можливості виходити за межі своїх домівок і вільно спілкуватися з іншими. Тож програму ретриту зробили максимально насиченою та цікавою: ранкові руханки, ігри, купання в озері, «королівська» вечірка та навіть стрільба з арбалету і поєдинки за участі лицарів із Клубу середньовічного бою «Айна Бера».

 

Один із учасників відпочинку – Олександр Демчук. У 2016-у він отримав важку травму спинного мозку, через яку змушений пересуватися на візку. Провести час разом із іншими людьми з інвалідністю молодий чоловік приїхав уже вдруге. Каже, що без вагань прийняв запрошення, адже гарно пам’ятає враження від свого першого Ретриту. Ще тоді його надзвичайно вразили не лише умови перебування і атмосфера, але й команда, котра все організовувала.

 

– Дуже цінним є бачити відданість волонтерів, котрі нам допомагають. Їхню доброзичливість та щирість видно, коли вони спілкуються з усіма, – розповідає Олександр. – Також тут усі на рівних. Немає бар’єрів між тими, хто повністю здорові, і хто має певні хвороби. І це – найголовніше.