logo

Семінар за участю Василя Поворознюка – військового капелана із Житомирщини

Війна триває… Щодня українські Герої гинуть або отримують поранення, захищаючи нас та звільняючи кожен метр рідної землі від рашистської навали. Як ми – християни можемо підтримати родини загиблих військовослужбовців і тих, які повернулися з війни чи полону з травмами? Як спілкуватися з ними так, щоб не ранити, а втішити й підбадьорити? Як допомогти прийняти нову реальність та знайти своє призначення після повернення з зони бойових дій? – Відповіді на ці запитання ми маємо шукати вже нині.

Саме тому 23-24 червня у церкві «Фіміам» відбувся семінар за участю Василя Поворознюка – військового капелана із Житомирщини. Чоловік ще з 2014 року почав працю з військовослужбовцями та родинами загиблих і заснував Центр реабілітації та відновлення «Компас». Відтак, він торкнувся тем декомунізації Богослів’я, первинних та вторинних травм, посттравматичного стресу, особливості комунікації з Захисниками, котрі повернулись із передової, а також дав відповіді на багато інших запитань.

Сподіваємось, що учасники з різних церков Луцька, Волині та інших областей дізнались багато корисної інформації, що допоможе їм розпочати або поглибити працю з Захисниками та їхніми родинами. Ми ж висловлюємо вдячність церкві Церква Фіміам, Агапе Україна i Joni and Friends за можливість провести цей захід.