logo

Ретріт для молоді з інвалідністю

 

З 13 по 17 червня вперше в історії Реабілітаційного комплексу «Агапе Україна» та церкви «Фіміам» відбувся ретрит для молоді з інвалідністю. Підтримали його проведення й організація зі США «Джоні та друзі».

Відтак, двадцять вісім юнаків і дівчат стали учасниками цього виїзного відпочинку, який усім надовго запам’ятається. Програма була дуже насиченою і цікавою. Кожен ранок розпочинався прославленням Бога, далі ж у групах роздумували над біблійними темами.

Граючи активні й захоплюючі загальнотабірні ігри, молодь ставала однією командою заради перемоги. Був час і на творчість, коли кожен міг зробити оригінальну підставку для кружки. І, звичайно, похід на озеро, від якого всі були в захопленні. Вперше за великий проміжок часу учасники ретриту плавали й грали ігри на воді. А вечірні програми – це час особливої спільності, коли хлопці й дівчата мали нагоду розкрити свій талант, поспівати, взяти участь у конкурсах.

– Табір для молоді з інвалідністю був багатий на Божі благословіння, дуже відчувалась Його підтримка і відповіді на молитви, – ділиться враженнями про Ретрит координаторка програми Настя Ковальчук. – За цей час Бог особливо працював і в моєму серці. Мене вражала щирість молоді, те, наскільки вони відкриті і люблячі. Я була в багатьох таборах, але ніколи не бачила, щоб так співали. А співали всі! Ніхто не переймався, що про нього подумають, є голос чи немає, а просто в щирості всі – молодь, батьки і волонтери прославляли Господа.

Найбільше ж, що вражало, – це неймовірна любов молоді до кожного присутнього та радість не подарункам, а щирій увазі, що до них проявляли. Це стало гарним уроком завжди радіти тому, що дарує нам Бог. Адже дає Він нам насправді дуже багато.

Гарний час пролетів швидко. Тож наприкінці Ретриту його учасникам зовсім не хотілось розставатись. Сподіваємось, що відпочинок був лише початком нової дружби та спілкування. А попереду чекають ще більш цікаві події!